HISTÒRIA
La Cobla Premià, antiga Premianenca, va ser fundada per Josep Fecúndez, Joaquim Fecúndez, Jordi Tor, Teresa Maria Roura (que va ser la primera directora musical) i Gaietà Piñol (que actualment continua com a representant de la Cobla). La presentació oficial de la formació va ser el 23 d'abril del 1983.

Actualment, sota la direcció musical de Marcel Artiaga, component de la Cobla Els Montgrins, la Cobla està formada per músics amb un alt nivell musical i ofereix ballades de sardanes arreu del territori català. 

A part d'això, també ofereix concerts, ballets i balls vuitcentistes i, aprofitant els coneixements d'altres instruments per part dels components de la cobla, també poden transformar-se en una petita banda per fer cercaviles com ara a les cavalcades de Reis, els Tres Tombs o Carnestoltes.

Al llarg de la seva trajectòria, la Cobla Premià ha participat en aplecs de la sardana duts a terme a París i Amsterdam, ha acompanyat diversos esbarts a Itàlia, Suïssa, França, Alemanya i Bèlgica, i el 2008, l'any del 25è aniversari, va acompanyar el cor Harmonia Calellenc a Roma.

El 2013 va actuar a Verona (Itàlia) dins la programació del XXVIè Aplec Internacional.